woensdag 13 mei 2009

7 E2 zeer sterk en wint met 6-0 van Gieten

Foto's Gieten 0-6 Ria
Foto's Toernooi Pijnacker Ria

Het was alweer een tijdje geleden dat we hadden gespeeld voor de competitie. 18 april was de laatste wedstrijd tegen SVZ.

Vandaag de eerste inhaalwedstrijd in Gieten. Inmiddels hadden we 1 wedstrijd minder gespeeld en een achterstand van 6 punten op Gieten. En de thuiswedstrijd hadden we met 2-0 verloren een beetje onnodig. We vertrokken iets later dan 17.45 uur van sportpark Achilles. We waren bang dat we met 7 spelers kwamen te staan maar gelukkig was Martijn met ons mee om de wedstrijd te bekijken. Hij heeft uiteindelijk uitstekend gespeeld met de oude voetbalschoenen van Niels aan zijn voeten.

De wedstrijd ging zoals afgesproken om 18.45 van start. Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd voerden wij de druk op de goal van Gieten. Maar in het doel stond een geweldige keeper te keepen. Hij zorgde er bijna in zijn eentje voor dat er lang niet gescoord werd. Aan de andere kant, bij ons dus, had Djez een enorm rustige avond. Onze verdediging met Djez, Hessel, Jochem en Niels stond als een huis met bijzonder dikke muren. En aand de overkant, bij Gieten dus, had de keeper het drukker. Rick, Ryan, Jurjen, Jorick en Martijn stonden hun mannetje, bij balverlies werd er niet uitgerust maar terug geknokt. Prachtig om te zien en trots op te zijn. Het weekendje Pijnacker heeft ons zo te zien goed gedaan. In Pijnacker werd zeer fysiek gespeeld en daar moesten we even aan wennen. Terug naar de wedstrijd.... we zitten ongeveer in de 20e minuut..... Martijn krijgt de bal op rechts, speelt de bal strak in op Ryan. Ryan kapt nog even en passt op Jurjen die alleen nog maar de bal goed in de hoek moest plaatsen..... dat klinkt makkelijk.... en voor Jurjen was dat ook makkelijk gewoon 1-0! De rust kwam op tijd we moesten op adem komen.

De tweede helft was wederom sterk. We hadden gerekend op herstel van onze tegenstander Gieten. Maar niets was minder waar, wij bleven aandringen op zoek naar de 2-0. We moesten wachten tot de 7e minuut Ryan bedient Martijn en schuift de bal onder de keeper door. Even later was het wederom Martijn die 3-0 binnen tikt nu op aangeven van Rick. Weer 3 minuten later was het onze eigen Granqvist Jochem die het veld overstak om na een prachtige crosspass van Jorick de 0-4 binnen knalde. Gieten voetbalde niet meer de lijnen waren verdwenen. Wij kregen al meer ruimte, Jochem met een pass op Jurjen en hoppa de 5e zat er in. Er zou nog 1 goal komen en wel in de laatste minuut van de wedstrijd Ryan speelde de bal vrij en zorgde dat de bal achter de doellijn verdween. Een speler van Gieten werd helaas nog met een enkelblessure van het veld gedragen, we wensen hem beterschap.

Over 3 dagen onze volgende wedstrijd tegen ACV. Dat is weer een wedstrijd waar het om gaat.