6 Achilles 1894 E2 wint met 3-0 in Zeijen

Foto's
Slideshow
Foto Slideshow Ria

Een strak blauwe hemel.... een fris windje. Eigenlijk was alles aanwezig om er een leuke wedstrijd van te maken.

Nadat een vader zijn deo had gevonden en waarschijnlijk had gebruikt konden we om 9.20 uur vertrekken van Achilles. Om 10 uur moesten wij spelen tegen SVZ. De voetbalclub uit Zeijen. De valkuil voor deze wedstrijd was de vorige wedstrijd tegen SVZ. Deze werd maar liefst gewonnen met 14-0. Bij het "uitpakken" van zijn auto bleek dat de leider alle attributen was vergeten!. Maar gelukkig konden we deze lenen van de vriendelijke SVZ mensen. Omdat onze eigen keeper Djez mee moest met E1, i.v.m. een blessure van Edgar, hadden wij de beschikking over de uitstekende keeper van E3, Thomas Provost!

De eerste helft was redelijk. We kregen redelijk veel kansen die er niet in gingen. Niet alleen door ons klungelen maar ook door kordaat ingrijpen van de keeper van SVZ. De eerste helft bleef dan ook beperkt tot 1-0. Een bal van Jurjen die over de keeper de goal in stuiterde. Ryan gaf nog een tikje tegen de bal maar zoals Ryan na afloop verklaarde was de bal al achter de lijn! Tijd voor ranja en een nieuwe wedstrijd bespreking van Arne.

De tweede helft was een beetje dezelfde als de eerste. Wij bleven in de aanval zonder nu echt gevaarlijk te worden. Op 1 moment na. De 2e goal was er een zoals het moest. De bal ging met 1 keer spelen van man naar man. Rondspelen van de bal in prachtigste vorm. Het ultieme gevoel.... de bal het werk laten doen. De bal ging via Jochem, Niels, Hessel, Rick, Ryan naar Jurjen. Jurjen gaf de laatste pass aan Jorick en hij hoefde alleen maar in te tikken. Van dit spelletje hoef je niet moe te worden als je het zo speelt. Maar daar hield het dan ook mee op. Het leek wel of het spel was gespeeld. We scoorden nog wel 1 keer in de 19e minuut een doelpunt na de kluts van Jochem. De boosheid in het team kwam nog 1 keer naar boven toen de scheidsrechter te vroeg affloot. Ach, het was mooi weer!