zaterdag 16 mei 2009

8) Achilles E2 wint van ACV E2, 4e 0 op rij.

Foto's Antoon Seizoen 08-09 (Sort van nieuw naar oud)
Foto's Ria van de wedstrijd.

Vandaag zag het weer er in ieder geval veelbelovend uit. Dat was gister wel even anders. Het 4x4 werd afgelast door noodweer. Ook het veld zag er perfect uit en was ook perfect.

Een belangrijke wedstrijd. ACV onderling altijd in een perfecte sfeer en het blijft een derby maar dan wel met goed voetbal.

Onze frisse scheidsrechter was op tijd aanwezig en we begonnen zelfs iets eerder. ACV zette gelijk druk op de wedstrijd. Met fris aanvallend voetbal kwam onze verdediging onder druk te staan. Maar Hessel, Jochem, Niels en Djez bleven goed op de been. Met name bij 1 aanval van ACV moest Djez in actie komen. ACV kwam over links bij ons door en er kwam een beste pegel op de goal maar dan is er Djez die met een schitterende zweefduik de bal naast de goal stompte. We bleven op de been, beter nog we werden sterker. We kregen iets meer grip op het spel. We zijn als team dit jaar behoorlijk gegroeid met name op fysiek gebied. Alle spelers (zonder uitzondering) knokken voor wat ze waard zijn. Je komt ze soms 3 x onderweg tegen en dan mag je blij zijn dat je de bal nog hebt. Petje af. Ook onze middenveld en voorhoede met Rick, Ryan, Jorick en Jurjen ondersteunen op geweldige wijze de verdediging. De wedstrijd ging redelijk gelijk op het was een goede pot van beide kanten. In de 18e minuut was het dan zover, Jochem speelt de bal prachtig in op Rick, Rick bedenkt zich niet en de bal vindt de weg over de keeper heen, 1-0. Even later is het tijd voor de ranja.

De 2e helft gaat door zoals de eerste was geƫindigd. Goed voetbal van beide kanten en een goede scheids die het spel door liet gaan als het kon en floot als het moest. We bleven georganiseerd voetballen de bal het werk doen. ACV probeerde de druk iets meer op te voeren mede door de wind in de rug. Ons team reageerde hier weer voortreffelijk op. Het bleef toch een gelijkopgaande strijd. De wedstrijd werk uiteindelijk beslist in de 19e minuut. Djez met een geweldige uittrap naar voren. De bal stuitert behoorlijk en komt in de buurt van Jorick. Jorick gebruikte zeer goed zijn lichaam worstelde zich door 3 man kwam vrij en werkte de bal zuiver in het net, 2-0. Het spel bleef op en neer gaan tot de 25e minuut dat de scheids affloot.

Weer een goede wedstrijd gezien van beide kanten. Jongens een klasse pot en alweer voor de 4e keer de nul gehouden met positief aanvallend voetbal! Daar mag je best trots op zijn. Volgende week (23-5) LTC uit weer een tegenstander waarin we ons niet mogen vergissen. En dan de laatste wedstrijd (30-5) tegen de koploper!
Het koppie erbij houden en plezier beleven.... wie weet....