zaterdag 30 mei 2009

10) E2 de strijd duurt 1 minuut te lang! Gelijk tegen kampioen!!!

Foto's Antoon Actief 39 foto's (Seizoen 08/09 660 foto's)
Foto's Ria Actief (alle albums)

Zaterdag 30 mei 2009. De laatste dag van de competitie is aangebroken. De weersverwachting was goed en we hebben dan ook een strak blauwe hemel gehad met een aardig windje. Actief was vorige week kampioen geworden na een 10-3 overwinning bij SVZ. En wij stonden definitief op de 2e plaats. Dus stond er niets meer op het spel dan prestige.
Helaas had Rick afgelopen week fysieke problemen opgelopen aan zijn knie dus uit voorzorg hadden we een 9de man bij ons team. Romello uit E4 zei geen nee tegen onze uitnodiging en het was of Romello al weken met ons meespeelde, klasse pot Romello!!!

Om 9 uur werd er afgetrapt. Dit keer hoefde niet een van onze ouders de fluit bij de hand te nemen maar had de leider van E4 Luit Nieboer deze edele taak op zich genomen.
Na wat kort aftasten speelde Niels vanuit de verdediging de bal naar Jurjen hij bedacht zich niet en met een slim tikje op Romello schoot hij de bal over de keeper in het doel van Actief! Geweldig voor het team en met name voor Romello, gevraagd worden om mee te doen en dan ook nog scoren, prachtig!!!
De wedstrijd bleef verder op en neer gaan maar onze verdediging met Djez, Jochem, Hessel en Niels bleef vrij eenvoudig op de been. Deze verdediging was al 5 wedstrijden niet meer gepasseerd. Ook onze middenveld met Ryan, Jurjen en Rick ondersteunde onze verdediging waar het moest. Onze aanvallers Romello en Jorick bleven voorin druk zetten zodra de bal in de verdediging van Actief rond ging. De eerste helft ging redelijk gelijk op.

De tweede helft hadden wij de zon in de rug. Maar dit voordeel konden we niet uitbuiten door zeer goed keeperswerk van de tegenstander. Djez had het minder druk. Ons veldoverwicht was behoorlijk maar we konden dit uiteindelijk niet omzetten in doelpunten, helaas. We hebben hiervoor een paar mogelijkheden gehad maar of het schot had te weinig kracht op de keeper reageerde zeer attent.
We bleven als 1 team vechten voor nog een doelpunt dat was onze kracht, ook in de voorgaande wedstrijden. Maar zoals altijd en daar kunnen meer teams over meepraten, FC Groningen, Chelsea, de wedstrijd is pas over als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. In de laatste minuut van de wedstrijd kon de verdediging de bal niet goed wegwerken en stond de verdediging redelijk alleen in het behouden van de voorsprong. Actief kon de bal uiteindelijk vrij spelen en na een goede kapbeweging werd de bal onhoudbaar voor Djez in het doel geschoten, 1-1.
De teleurstelling was groot, zoals de leider van Actief zei een typisch Duitse goal. Uiteindelijk hebben gewoon gelijk gespeeld tegen de club die kampioen is geworden en dat is ook een knap resultaat. Jammer genoeg was dit ook onze eerste tegengoal in 6 wedstrijden.

Jongens we hebben een fantastisch seizoen gedraaid!
In deze poule hebben we:
10 wedstrijden gespeeld (najaar 9)
De meeste goals gescoord: 51 (najaar 60)
De minste goals tegen: 8 (najaar 10)
Dit seizoen 3 competities en 3 keer 2e!


!!!!Daarnaast heb ik tot nu toe enorm genoten van jullie inzet en teamgeest! Mijn petje af.... zoals jullie voor elkaar hebben gestaan en gestreden, bijna nooit 1 verkeerd woord!!!!! Ook de spelers die we dit jaar hebben meegenomen, Lex, Thomas, Martijn en Romello hebben jullie gelijk het gevoel gegeven dat we 1 team zijn dat samen wint en samen verliest!!!Dit was een prachtig seizoen ondanks dat we niet 1 keer van de 3 mogelijkheden kampioen zijn geworden. 2 keer hebben we onze meerdere moeten erkennen in Actief E2 (najaar en voorjaar) en 1 keer ACV (zaalcompetitie).
Nou genoeg veren in de kont gestoken ;-) aanstaande zaterdag moeten we er weer staan!

6 juni aanstaande sluiten we het seizoen af met het Sprietjestoernooi! Tot ziens!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten