zondag 24 mei 2009

9) E2 oppermachtig bij LTC 13-0

Foto's van de Voetbalclinic 2009

Omdat de jongens van E2 een vermoeiende voetbalclinic achter de rug hadden – twee dagen met overnachting, kussengevecht en een slopende wedstrijd tegen de ouders – was het maar de vraag hoe ze zich tegen LTC zouden houden. De vraag werd snel beantwoord. Binnen 10 minuten was het 3-0 en de teller stopte uiteindelijk bij 13-0. En zo werd, bij afwezigheid van onze leider Antoon, onder de bezielende leiding van interim leider Erik de grootste overwinning van deze seizoenshelft geboekt. De man dwong de ploeg tot een uiterste krachtsinspanning. Bestaat er zoiets als toeval?

Dan naar de wedstrijd. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. We beperken ons daarom tot de hoogtepunten. Met de rust was het al 8-0, met o.a. 5 doelpunten van Jurrien. Toch moet het gedonderd hebben in de kleedkamer, want trainer Arne greep rigoureus in. Zo kon het niet langer! Elke speler werd op een andere plaats gezet! Zo zagen we Djezz plotseling terug als diepe spits (type Eijkelkamp, iets minder soepel maar ijzersterk aan de bal) en Hessel als snelle rechtsbuiten ( beetje type Mark Overmars). Niels, Rick en Ryan heersten op het middenveld. Achterin stonden onze spitsen Yorrick en Jurrien. En op doel tenslotte Jochem. Hij keepte een weergaloze wedstrijd en hield alleen al met zijn uitstraling alle tegenstanders op minimaal 30 meter!

Arne miste waarschijnlijk de beleving en heeft de jongens daar in de rust op aangesproken. Nou, dat heeft hij geweten! Direct na de 9-0 ging er een luid gejuich op, ouders van LTC schrokken zich dood en vervolgens werd Arne massaal bedolven onder 8 spelers. En wie zegt dat keepers niet kunnen voetballen? Djezz bewees het tegendeel. Achteloos legde hij er 2 in de touwen. Hessel wou niet achterblijven en scoorde dus ook op onnavolgbare wijze 2 keer. En toen het latste fluitsignaal had geklonken was het dus 13-0, met 2 x Djezz, 2 x Hessel, 1 x Niels, 1 x Rick, 1 x Yorrick en …..6 x Jurrien!

Als je het hele seizoen zo bekijkt, dan is het duidelijk dat de jongens, nadat ze hun eerste 2 wedstrijden hadden verloren, sindsdien hun draai volledig hebben gevonden. De uitwedstrijd tegen ACV was de ommekeer en daarna hebben ze geen tegendoelpunten meer tegen gehad. 5 wedstrijden op een rij! Natuurlijk is dat de verdienste van keeper Djezz en de achterhoede met Hessel, Niels en Jochem. Maar er is meer. Rick, Ryan, Jurrien en Jorrick oefenen zoveel druk uit op het middenveld en in de voorhoede, dat de tegenstanders vaak niet eens meer aan aanvallen toekomen!

Komende zaterdag is de laatste wedstrijd, tegen de kersverse kampioen Aktief. De jongens kunnen dan laten zien dat de uitnederlaag in de openingswedstrijd een vergissing is geweest. Als ze hetzelfde spel op de mat leggen als de laatste weken dan hebben wij er alle vertrouwen in.