zaterdag 4 september 2010

1e competitiewedstrijd verloren van LTC, 2-6

Zaterdag 4 september, Achilles 1894 D2 - LTC D1 2-6. De eerste wedstrijd van de competitie is verloren gegaan.
Foto's klik hier>
Edgar wijkt niet van zijn man
BHL On Black
Onder prachtige omstandigheden, strak blauwe lucht, begon ons team aan de wedstrijd. De tegenstander LTC was vanaf het eerste fluitsignaal fanatieker. Ook hadden ze het meeste balbezit. Onze verdediging kwam veel onder druk te staan.

In de 15e minuut kwam door knulligheid in onze verdediging LTC op voorsprong. Een slecht genomen doeltrap was de inleiding voor de 1-0. Het vervolg was dat de verdediging de bal niet weg kreeg. Ook in dit geval is het een kwestie van leren van de gemaakte fouten. We proberen de druk een beetje op te voeren richting de goal van LTC. In de 22e minuut krijgen we een vrije bal. De bal komt via de kluts over onze verdediging heen en de tegenstander speelt zijn spits vrij.
Twee minuten voor tijd scoren wij de aansluitingsgoal, 1-2. Af en toe laten wij zien hoe je combinatievoetbal moet spelen. In dit geval een mooie actie aan de rechterkant met Robert en als afsluiter Ryan! Rust

De tweede helft werd met een goed gevoel begonnen. Maar aan het goede gevoel kwam al in de 3e minuut een einde, 1-3. We proberen te blijven voetballen. LTC is een sterk team en schuwt een behoorlijk duel niet. Vorig jaar speelde LTC nog tegen ons D1.
In de 10e minuut wordt het af en toe goede voetbal beloont. Rick kan de bal bij Martijn krijgen. Martijn had al gezien dat Lex een gat in loopt richting de keeper. En Lex laat de keeper, broertje van Robert H., kansloos. Een prachtige aanval en mooi afgerond 2-3. De spanning is terug en we blijven drukken op de helft van LTC. Helaas levert dit niet echt veel doelrijpe kansen. Onze keeper Max is goed bezig en staat zijn mannetje in 1 op 1 situaties.
De trainers hopen met het wisselen van zowel spelers alsmede posities op succes. Dit pakt iets anders uit. In 6 minuten na de 23e minuut krijgen we 3 goals om de oren. En kunnen we het boek snel dicht doen. Eindstand 2-6, overwinning voor LTC is terecht maar 2-6 geeft niet de verhouding weer, jammer.