zaterdag 29 augustus 2009

D’rop en d’rover!!! 4-2 winst op ACV D2

Zaterdagochtend 9 uur en de jongens mogen weer! Enigszins gespannen komen ze uit de kleedkamer, ze hadden nog wat recht te zetten na vorige week. Zou ze dat lukken? 60 minuten later en de toeschouwers wisten het antwoord: een klinkende 4-2 overwinning op ACV D2. Beide ploegen hadden weliswaar geen kans om verder te strijden in het bekertoernooi, maar dat was aan de wedstrijd niet af te zien. De vonken vlogen ervan af. Ook grensrechter Jan werd zwaar beproeft, maar viel op geen enkele fout te betrappen. En dat kon van zijn ACV-collega aan de overkant trouwens niet gezegd worden. Gelukkig had Rik, die wederom een prima wedstrijd floot, het allemaal goed in de smiezen. Jan, klasse gevlagd jongen, zeker voor herhaling vatbaar! Misschien vaste grens?

En nu naar de wedstrijd. Na een wat aarzelend begin, nam ACV langzaam maar zeker het heft in handen. In de 5e minuut leverde dat een gevaarlijk schot op, vakkundig verwerkt door onze keeper Leon. 5 minuten later kreeg de keeper van ACV de eerste bal te verwerken, een mooi schot van Marvin. Weer 5 minuten later een gevaarlijke lage voorzet, vlak voor ons doel. Gelukkig was er niemand van ACV om het af te maken.

16e minuut. Een fout in de verdediging van ACV. Marvin pikt de bal op, gaat niet voor eigen succes en legt hem keurig af op Ryan. Ryan stift de bal over de keeper. 1-0!!!! Bergkamp had het niet beter gekund. Terwijl iedereen nog zat na te genieten van het doelpunt, zette ACV alweer een aanval op. Dit leidde tot een strakke voorzet, die ongelukkig in eigen doel werd gewerkt: 1-1. Toch was dit de kentering in de wedstrijd. Daar waar ACV tot dat moment de (iets) betere ploeg was, waren vanaf dat moment beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en zo werd de rust dan ook bereikt met de 1-1 stand.

Na de rust kwamen de jongens nog scherper het veld op. Al snel kregen we een vrije trap. Alexander legde de bal op fraaie wijze net onder de lat. Natuurlijk onhoudbaar voor de verder goed spelende keeper van ACV. Enkele minuten later een hachelijk moment voor ons doel. Een doorbraak van ACV en Leon kwam ver zijn doel uit. De spits schoof de bal echter van grote afstand langs Leon en de bal ging tergend langzaam richting de doellijn. Nou schijnt C1 een loopwonder te hebben, maar Leon kan er ook wat van. Hij draaide zich om, ging als Usain Bolt richting de doellijn en wist de bal nog net voor de doellijn te pakken. Pfoehhh, dat was even zweten voor de toeschouwers.

Een paar minuten later een uitbraak van onze jongens. Invaller Joost, volgens enkele neutrale toeschouwers toch echt vertrokken uit buitenspelpositie, mocht doorgaan van de grensrechter van ACV (en dus ook van Rik). Hij legde bal keurig terug en Rens maakte het beheerst af. Dit was aanleiding voor 1 van de, wederom neutrale, ouders te stellen dat Joost toch wel erg goed was. Het kwam nog niet koud uit zijn/haar mond en Joost onderstreepte dit door nu zelf te scoren: 4-1! Vlak voor het eind werd het 4-2 door een onhoudbaar schot vlak onder de lat, maar het was te kort voor het einde om onze jongens te verontrusten.

Jongens, klasse! Het zal een zwaar seizoen worden tegen bijna allemaal D1-teams, maar als jullie de lijn zo door zetten hebben wij er alle vertrouwen in!