zaterdag 30 oktober 2010

Marum een maatje te groot, 7-1

Zaterdag 30 oktober S.V. Marum - Achilles 1894 D2 7-1
Foto's van de wedstrijd.
Het was vandaag de wedstrijd tegen de koploper. En na de wedstrijd zijn ze dat nog steeds en terecht. Een sterk en goed spelend team dat eigenlijk thuis hoort in de hoofdklasse. Marum is vorig jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse als 4 na laatste!

Het was weer eens vroeg op staan 7.45 uur moesten we vertrekken vanaf Achilles. Het was nog lekker donker. Afgelopen week hadden de jongens vakantie een enkeling dacht dat dat vandaag ook zo was. Na het wakker bellen was uiteindelijk iedereen verzameld in Marum zodat de wedstrijd om 9 uur kon beginnen.

In de eerste helft lieten we de tegenstander ver komen. De voorzetten van de buitenkanten kwamen gevaarlijk binnen. De eerste goal ontstond door een combinatie door het midden. Marum traint duidelijk op hoge ballen van afstand. Onze keeper Max werd hierdoor 2 keer gepasseerd. De ballen die op een lager niveau richting de goal werden geschopt was Max beresterk en dan ook niet te passeren. Daarnaast lieten ook de spelers zien dat er met goed samenspel behoorlijk tegenstand kon worden geboden. We creƫerden niet veel maar wel een paar goede kansen. Met 3-0, thee drinken.

De tweede helft werd de druk hoger voor Achilles 1894. De tegenstander speelde vaak goed de bal over de zijkanten. En zorgde voor genoeg spelers door de goal. Maar ook in deze helft bleef Achilles proberen de bal via de passing naar voren te spelen en zich niet liet verleiden om de bal domweg naar voren te schieten. Helaas schoot Marum nog 4 keer de bal achter Max. In de laatste minuut redde Ryan de eer voor Achilles. Een schot van lex werd afgeketst en kwam voor de voeten van Ryan hij bedacht zich niet en knalde de met precisie langs de keeper, 7-1.