zaterdag 28 augustus 2010

D2 verliest nipt van Ajax en wordt 3e op toernooi

Mmmm een sterke titel voor een sterk gespeeld toernooi!
Op naar HSC in Sappemeer. We voetballen een toernooi in plaats van een bekerwedstrijd. De weersvoorspellingen zijn vandaag niet best, regen, regen... Maar als we vertrekken is er een strak blauwe hemel. De hemel zien we nog een paar keer vandaag... evenals stevige regenbuien.

Ajax E1 1-2
De eerste van de 4 poulewedstrijden moeten we spelen tegen Ajax E1. Jawel het gemiddeld 2/3 jaar jongere elftal van een bekende club uit Amsterdam. Warmlopen doen we in de stromende regen. De jongens zien enorm uit naar deze wedstrijd en de spanning loopt op tot de scheidsrechter fluit.
Dan valt alle schroom van de spelers en gaan er vol tegen aan. Mooi acties en combinaties wisselen elkaar af.
Ook Ajax speelt een aardige wedstrijd maar heeft moeite met onze strijdwijze. Na 4 minuten komen wij op voorsprong. Ons team speelt Robert H. vrij en loopt op volle snelheid naar de goal en speelt de bal op voorbeeldige wijze langs de keeper!!!!! Uitzinnig van vreugde wordt de goal gevierd zowel in het veld als langs de kant. Het duurt 6 minuten voordat Ajax het spel meer naar zich toe trekt. Het resultaat is dan ook een doelpunt nadat wij de bal niet goed kunnen wegwerken uit het strafschop gebied. Ajax heeft even het betere van het spel maar dit leidt niet tot doelrijpe kansen. Uiteindelijk gebeurt het op afstand. De bal gaat vanaf de 16 meter hoog in de hoek de goal in, Max is helaas kansloos!
De jongens geven niet op, nee zeker niet, ze vechten zich weer in de wedstrijd. De wedstrijd lijkt te kantelen. Er komen kansen maar de bal weet niet het doelnet te vinden. In de laatste minuut krijgen wij nog een corner. De bal komt gevaarlijk voor het doel en onze luchtmacht (bij Ajax beschikken ze niet echt over lengte) kopt de bal gevaarlijk in maar net over, helaas.
De wedstrijd gaat nipt verloren. Maar we hebben kunnen zien dat ons team goed kan voetballen en zich niet neerlegt bij een tegenslag. Zeker niet! Zonder commentaar wordt er gezamelijk geknokt voor de overwinning!!! Klasse.
Helaas moet Milan na deze wedstrijd met een blessure aan de kant blijven. Zijn hamstring blessure van woensdag is nog niet hersteld.

C.V.V.B. D1 2-1
Gelukkig zat er tussen alle wedstrijden hooguit 25 minuten rust. Dit gaf ons de mogelijkheid voor revanche. Tenminste dat gevoel hadden we. We waren nog geen 2 minuten bezig of de bal lag al bij ons in het doel. De corner van C.V.V.B. kregen we niet uit het strafschop gebied en de bal belande uiteindelijk in ons doel. De wedstrijd werd toch gewonnen met 2-1, een terechte overwinning. Na een slecht begin herstelde ons team zich geweldig! Er werd weer gelooft in eigen kunnen. De bal deed het werk in de combinatie. En daar waar de bal werd verloren werk geknokt voor de herovering! Ryan was weer in goede doen en scoorde 2 keer in de 11e en 15e minuut. Ryan werd op een uitstekende manier door het team in goede positie geplaatst. En hoe je moet afwerken hoef je Ryan niet uit te leggen!

H.S.C. D1 0-2
Over onze minste wedstrijd zal ik kort zijn. We verliezen met 2-0 van een team die voor de helft met C speler op het veld stond. H.S.C. speelt dit toernooi met teams van het afgelopen seizoen, dus met spelers die niet meer in D mogen spelen in de competitie!
Wij speelden onze slechtste wedstrijd. Het leek erop dat bijna iedereen vermoeid op het veld stond, we hadden een off-day moment, jammer.

Nieuw Buinen D1 4-0
Dan maar een 2e revanche! Moet kunnen op 1 dag. En dat doen we met volle overtuiging. Het verlies van de vorige wedstrijd werd met overtuigende cijfers weggepoetst, 4-0!
Ook in deze wedstrijd kon je zien dat het voetballen in ons bloed zit. Goed voetbal met soms prachtige combinaties. Knokken voor de bal. Samen voor de overwinning! Waar clichés al niet goed voor zijn. Maar in dit geval nog realiteit ook! 4e minuut Ryan, 15 min Lex, 17 min Ryan en de 19 min Ryan met een hattrick na een geweldige solo actie van Navid.

Helaas wint ook H.S.C. zijn laatste poulewedstrijd. Dus wij moeten strijden om de 3 plaats.

Wedstrijd om de 3e/4e plaats C.V.V.B. 1-0
Tussen alle buien door spelen wij deze wedstrijd om de 3e plaats. De wedstrijd is nog geen minuut oud of onze knokker Robert H. komt door een uitstekende pass van Ryan vrij voor de keeper. Natuurlijk heeft Robert er geen moeite mee om de bal in het doel te plaatsen. Wat een begin van de wedstrijd.
We hebben het betere van het spel. Blijven proberen de bal rond te spelen. Solo te gaan als het kan en op zoek naar een 2e doelpunt. Maar het gaat niet lukken. C.V.V.B. wordt sterker naarmate de wedstrijd vordert. Maar door uitstekend keeperswerk van Max en lijnwerk van onze verdediging blijft het 1-0 in ons voordeel.

Ik weet dat ik in het verslag eigenlijk alleen de doelpunten makers bij naam heb genoemd. Dat krijg je al snel natuurlijk. Maar je wint alleen een wedstrijd met elkaar met ons 14'en en meer.
Onze dappere keeper Max die een paar onmogelijke ballen het doel in zag gaan maar even zovele er knap uit het doel werkte!
Onze sterke en degelijke verdedigers Edgar, Niels, Timo en Jochem. Waar elke aanvaller het rood (Achillianen) voor zijn ogen krijgt. En er misschien 1 passeert maar de volgende verdediger klaar staat om de aanval te breken. En hard maar fair het duel in willen gaan!
Onze middenvelders Milan, Jurjen, Martijn, Rick, Navid allemaal begaafde spelers met techniek en inzicht om de aanvallers te bedienen met mooie steekpasses en de verdediging te steunen als het moet!
Onze aanvallers Robert H., Ryan, Lex en Robert F., waar de verdedigers vaak alleen de achterkant zien. Door hun snelheid en ook de durf hebben om het duel aan te gaan. En doelpunten maken hun beroep is!

Ook even een bedankje naar de ouders die gezorgd hebben voor deze geslaagde dag. En met name de vaders die langs de lijn zich in het zweet hebben gewerkt, Sargisian, Tiesing, Haverkate en Subaeswaran.