zaterdag 28 maart 2009

4 ACV E2 - Achilles 1894 E2 1-5

Het begon met een beetje miezeren. Het eindigde in de regen. Maar het resultaat mocht er wezen. Met zeer goed voetbal werd de tegenstander overrompeld en gingen we met een 1-5 overwinning naar huis.

De wedstrijd begon om klokslag 10.00 uur. We speelden gegroepeerd en lieten waar het kon de bal het werk doen. Daarnaast werd er ongelooflijk hard gewerkt. ACV had het moeilijk tegen deze druk. En het kon niet uitblijven dat er snel werd gescoord. Na 4 minuten was het zover. Na goed voorbereidend werk van Jorick kon Jurjen de bal in het doel werken. We bleven de bal goed rondspelen en door het getik werd de tegenstander bij tijden zoek gespeeld. De 9de minuut was het tijd voor de 2e goal. Na een strakke pass van Niels kon Ryan de bal vrij van de grond intikken 0-2. De 3e goal kon niet lang op zich laten wachten. Hessel sterk in het afpakken van de bal passte de bal op Rick die de bal doorspeelde op Niels en direct door op Jurjen en uiteindelijk was het voor Ryan vrij eenvoudig de bal in de goal tikken.... dit was prachtig 0-3. De 4e goal kwam uit een corner. Eerder in de wedstrijd waren we er al dichtbij geweest maar door goed keeperswerk van ACV werd er nog niet uit gescoord. Tot de 18e minuut een perfecte corner van Rick op het hoofd van Jochem liet de keeper kansloos achter, 0-4. Onze luchtmacht is zeer gevaarlijk bij corners. Dit was de afronding van de zoveelste prachtig uitgespeelde aanval. Het was rust.

Wij konden niet meer dan zeer tevreden zijn. Dat gold niet voor de kleedkamer naast ons. In de kleedkamer van ACV werd goed duidelijk gemaakt dat wat hier gebeurde niet de bedoeling kon zijn. Onze jongens waren hier even van onder de indruk. Wij moesten onze concentratie behouden.

De tweede helft gaf een iets ander beeld. Wij bleven goed voetballen. De bal goed rond spelen. Af en toe een afstandsschot. Sliding hier en een tackle daar. Ons spel kostte behoorlijk veel energie maar we konden het opbrengen. Onze klasse keeper Djez kreeg de 2e helft iets meer te doen maar Djez blijft een keeper die moeilijk te passeren is. Ondanks dat Jorick een blessure aan zijn voet had speelde Jorick een sterke wedstrijd. En als verdienste hiervoor scoorde Jorick na goed doorgaan (de bal leek verloren) de 0-5. Het bleef trouwens maar regenen..... Aan het eind van de wedstrijd scoorde ACV vanuit een stilstaande situatie toch nog een goal. Via, via, via was de bal onhoudbaar voor Djez en kwam de einduitslag tot stand... 1-5.