zaterdag 4 oktober 2008

5 Achilles 1894 E2 - Vako E1 2-1

Hoe kun je onterecht terecht winnen?

Wat een moeilijke dag was het vandaag. Vandaag in mijn eentje naar het voetbalveld. Ik was de deur nog niet uit of het begon te regenen..... de voortekenen waren geweldig..... niet dus. Was zelf te laat bij Achilles. Was ik eindelijk aanwezig waren 3 andere spelers nog niet aanwezig. Zij waren onderweg van een andere wedstrijd. 20 minuten voor tijd was iedereen aanwezig.

Tegen Vako E1 uit Vries. Altijd een lastige tegenstander. En dat bleek ook deze keer het geval. We hebben een lastige wedstrijd achter de rug die we gelukkig konden omzetten in een 2-1 overwinning.

Djimon en Ryan moesten we afstaan aan E1 en omdat Niels niet aanwezig was konden wij beroep doen op de kwaliteiten van Twan. De jongens die er dus al een wedstrijd op hadden zitten vochten als leeuwen. Evenals de overige jongens. In de verdediging stonden Jurjen en Jochem hun mannetje en stonden vaak onder druk. Op het middenveld liepen Hessel, Ryan en Rick naar voren en naar achter om daar waar het nodig was bij te staan. Voorin probeerden Jorick, Djimon en Twan de verdediging open te scheuren. Ondanks het harde werken van onze jongens liep het niet als voorgaande weken. En Vako kreeg behoorlijk veel kansen. Gelukkig konden we het achterin dicht houden en wij moesten wachten op de counter die toch wel een keer zou komen.

Heb ik nog 1 naam niet genoemd. En ik mag wel zeggen dat hij de held van de dag was. In 1 op 1 situaties onverslaanbaar. Dook op/voor de bal als de tegenstander op ons doel kwam aflopen. Djez je hebt je klasse geweldig laten zien!. De 3 punten heb jij voor ons binnengehaald.

Natuurlijk moeten we ook hebben gescoord als we de 3 punten hebben binnengehaald. En dat deden we. We hebben 2 keer gescoord en beide keren stond Ryan aan de basis. In de 16e minuut van de 2e helft. Ryan neemt de corner en in de kluts gaat de bal in het doel. 7 minuten later neemt Ryan weer de corner en dit keer ziet Jorick waar de bal moet komen en kopt even later keihard in het net! Klasse Jorick en Ryan. In de laatste minuut weet Vako nog te scoren. Nog even de billen samen knijpen maar gelukkig is er te weinig tijd over. En wij verdedigen de voorsprong als leeuwen.